O nama

Sezam book je izdavačka kuća koja je osnovana jula 2005. godine.

Do sada smo objavili sto trideset naslova iz oblasti populane psihologije, zdravstvene literature, beletristike, enciklopedijskih izdanja i rečnika, a od kojih posebno izdvajamo našeg nobelovca Ive Andrića.

Posle više od dvadeset godina, u Srbiji se ponovo objavljuju dela Gabrijela Garsije Markesa. Sezam book je ovim pokazao visok nivo profesionalnosti i odgovornosti da se zadobije poverenje za ponovno objavljivanje Markesovih dela.

U godišnjem katalogu Agencije Karmen Balseljs, koji sadrži sve pisce koje zastupa, tako što ispod fotografije svakog od njih i njihove kratke biografije sledi spisak njihovih objavljenih dela u prevodu, po zemljama, jezicima i izdavačima, Srbija se preko Sezam Book-a prvi put navodi u vezi s G. G. Markesom.

Posle dugi niz godina u Srbiji se ponovo pojavilo kultno delo Hulija Kortasara Školice.

Trudimo se da održimo tempo objavljivanja, koji je prihvatljiv čitalačkoj publici i koji dozvoljava da se svakom naslovu posveti određena pažnja, sve u cilju da se izbegne hiperprodukcija.

Sezam book u svom izdavačkom programu objavio je naslove koji su našli ili će naći čitaoce među svim generacijama što je naš cilj, koji ćemo nastojati da sačuvamo i u narednim godinama objavljivanjem novih naslova pod sloganom - Uvek pravi izbor.

www.sezambook.rs 

Kontakt

Sezam Book
Cara Dušana 20, Beograd
+381 11 32-85-205
+381 65 62-42-471
sezambook@gmail.com

Nađite nas na FB

Youtube kanal

youtube

Prijatelji kuće